Στη φυλακή πλοίαρχος και ύπαρχος για τη δολοφονία του Αντώνη – Τι υποστήριξαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι

 


Διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου
Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση.

Αντίθετα ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ανακρίτρια έκρινε ότι τα δύο αυτά μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κρίση με την οποία διαφώνησε η εισαγγελέας.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο ύπαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο και η ανακρίτρια έπρεπε να μεταβεί εκεί προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπομνήμα με το οποίο αφενός δήλωσε συντετριμμένος για τον αδόκητο χαμό του 36χρονου Αντώνη και αφετέρου υποστήριξε πως προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό στον καταπέλτη ενημερώνοντας το Λιμενικό Τμήμα και εμπιστευόμενος το πλήρωμά του.

«Δηλώνω συντετριμμένος κι άμα συγκλονισμένος από τον αδόκητο θάνατο του νεαρού συνανθρώπου μας κι αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος…

Στις 21.13 μμ ενημερώθηκα από τους αξιωματικούς πρήμνης και καταπέλτη ότι το πλοίο είχε αποδεθεί. Έπειτα επικοινώνησα εκ νέου με τον ύπαρχο που ευρίσκετο στον καταπέλτη, ο οποίος αφού με διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε κι όλα έχουν καλώς, έδωσα εντολή μέσω vhf να σηκώσουν καταπέλτη, απαντώντας μου χαρακτηριστικά “βίρα καταπέλτης, κάπτεν φεύγουμε”.


Περισσότερα εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου