Την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι «27» ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 


Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα στο περιστατικό της επακούμβησης ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας μετά από τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου. Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε συγκλονισμένος, μετά την παρουσίαση των ντοκουμέντων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι απίστευτο αυτό που βλέπει δεν πρέπει να συμβεί, ξανά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Το ραντεβού αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για την Αθήνα να λάβει δήλωση-στήριξης και μια νέα καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων. Μετά τον απόπλου του Oruc Reis, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκφράσει την αμερικανική ανησυχία σχετικά με τα τουρκικά σχέδια, χαρακτηρίζοντας, δε, τις δράσεις τις προκλητικές. «Για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», είχε αναφέρει.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου