Προσωρινή δικαίωση του δήμου Ναυπακτίας για τις μετακινήσεις υπαλλήλων




Ο δήμος Ναυπακτίας κέρδισε σε προσωρινό επίπεδο την προσφυγή που έκανε κατά την απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία πριν και με τη σειρά της είχε ακυρώσει αποφάσεις του δημάρχου Βασίλη Γκίζα σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Τεχνική Υπηρεσία.
Προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο ο δήμος Ναυπακτίας
Παίρνοντας τα γεγονότα με σειρά, να θυμίσουμε πως μέρος αποφάσεων του δημάρχου Ναυπακτίας, δύο συγκεκριμένα, που πάρθηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και αφορούσαν στις μετακινήσεις υπαλλήλων και την αλλαγή θέσεων στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν είχε περάσει από το έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η εξέλιξη και το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η ακύρωσή τους ήταν, όπως είχε γράψει η «ε», το πως για να αλλάξει κάποιος από τη θέση του προϊσταμένου δεν αρκεί η απόφαση του δημάρχου, έστω κι αν πρόκειται για αναπληρωτής, αλλά πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Να θυμίσουμε μάλιστα πως για το θέμα αυτό, το οποίο συνιστούσε σε πρώτο επίπεδο δικαίωση για εργαζόμενο που άλλαξε θέση, είχε ζητηθεί μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδα και η άποψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία και απεστάλη. Συγκεκριμένα, το συνδικαλιστικό όργανο σημείωνε στις παρατηρήσεις του πως καλώς προσέφυγε ο εργαζόμενος, καθώς η απόφαση του δημάρχου δεν είχε σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολόγηση.

Για να έρθουμε στις τελευταίες εξελίξεις, η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης στην ουσία οδήγησε το δήμο στο επόμενο στάδιο των δική του ενεργειών, που ήταν η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε προσωρινό επίπεδο, λοιπόν, όπως πληροφορηθήκαμε, δικαίωσε το δήμο Ναυπακτίας, και έως την εκδίκαση της αίτησης αναστολής, είναι σε ισχύ κανονικά οι μετακινήσεις που είχε αποφασίσει ο Βασίλης Γκίζας. Στην ουσία, έχουμε τώρα την αναστολή της απόφασης της Αποκεντρωμένης, κάτι που στο δήμο ερμηνεύεται πως αποτελεί έναν προπομπό και για την οριστική του δικαίωση επί του θέματος, καθώς όπως υποστηρίζουν η εξέταση γίνεται με καθαρά νομικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου