Νίκος Αγγελόπουλος: Χωρίς να το καταλαβαίνουμε βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

 

Ο δήμος είμαστε εμείς και χωρίς να το καταλαβαίνουμε βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας και αυτό γιατί οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν και συνεχίζουν τώρα παρασκηνιακά να ασχολούνται με τα κοινά είναι ανεπάγγελτοι, άσχετοι και μερικοί ζηλεύουν την προκοπή των άλλων.

Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι εν έτη 2020 σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται έργα με σκοπό να δυσκολέψει η διακίνηση των πολιτών, επίσης μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι ανεχόμαστε να υπάρχουν ή και να ετοιμάζονται δημοτικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες στη Ναύπακτο με σκοπό να ανταγωνιστούν τις ιδιωτικές όπως Ξενοδοχεία (ΞΕΝΙΑ), Πλαζ, βαριά νεροτσουλήθρες, και γενικά χώροι συνάθροισης κοινού, ακόμη και τα παζάρια δεν θα έπρεπε να γίνονται τώρα γιατί κάνουν αφαίμαξη στους πολίτες στερώντας αυτά τα χρήματα από τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες αυτές ήταν απαραίτητες όταν δεν υπήρχε ιδιωτική δραστηριότητα στους τομείς αυτούς. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, στα καταστήματα της Ναυπάκτου βρίσκεις τα πάντα όλο το χρόνο και σε πολύ καλές τιμές.

Όσο για τις υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αλλάξουν ρόλους π.χ. ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου, στέγαση όλων των δημοτικών υπηρεσιών όπως Τεχνικές υπηρεσίες, Πολεοδομία , ΔΕΥΑΝ, και γενικά όπου πληρώνει ενοίκιο ο δήμος για τη στέγαση υπηρεσιών.

Πεντάστερο ξενοδοχείο να γίνει το ΞΕΝΙΑ ποτέ δεν θα κάνει απόσβεση κεφαλαίου και ποτέ 5.000 ευρώ το μήνα δεν θα βγάζει. Τόσο περίπου είναι μόνο το ενοίκιο του κτιρίου για τη στέγαση των Τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας στην Παλαιοπαναγιά . Όσο για την πρώην πλαζ άμεσα αίτηση στο υπουργείο για αποχαρακτηρισμό από διατηρητέο κτίριο και κατεδάφιση, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το υπουργείο παραπλανήθηκε.

Θα πρέπει ο κάθε ένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται. Θα πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου