Το Απόλυτο Όχι Γκίζα Και Λουκόπουλου Στον Ανδρέα Κοτσανά



Η μεθεπόμενη μέρα στο δήμο Ναυπακτίας έφτασε και η ζωή γυρίζει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητά της. Φυσικά, όπως επισήμανε και χθες το ilovenafpaktos.gr έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για συνεργασίες και ο σχεδιασμός του νικητή Βασίλη Γκίζα για την επόμενη τετραετία.

Η κοινή εκτίμηση είναι ότι σχετικά γρήγορα ο κ. Γκίζας θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τις άλλες παρατάξεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες και να επιμεριστούν οι θέσεις που θα λάβουν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του νέου δημάρχου όσο και των παρατάξεων με τις οποίες θα συνεργαστεί.

Αυτός που, όπως και χθες σημειώσαμε, αποκλείεται να βρίσκεται στη συζήτηση είναι ο Ανδρέας Κοτσανάς ο οποίος δεν αποτελεί συνομιλητή του κ. Γκίζα.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται σήμερα από δημοσίευση του npress.gr ο Ανδρέας Κοτσανάς μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου προσπάθησε να διαπραγματευθεί τη στήριξή του και με τους δύο υποψήφιους δημάρχους. Συναντήθηκε τόσο με τον κ. Γκίζα όσο και με τον κ. Λουκόπουλο.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα:

«Με άνθρωπο του Λουκόπουλου που συναντήθηκε, δεν προέκυψε καμία συμφωνία. (Με τον Λουκόπουλο σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, δεν συναντήθηκε ποτέ)

Αντίστοιχα και η συνάντηση με τον Βασίλη Γκίζα η οποία πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό μαγαζί στο Ρίο (Distinto bar) δεν κράτησε πάρα πολύ. Στην συνάντηση που ήταν παρών ο Ντίνος Τσουκαλάς και ο Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Β. Γκίζας του εξήγησε πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τα όσα ζήτησε.

Σε εκείνη την συνάντηση μάλιστα, όταν πήγε να πάρει τον λόγο ο Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Ανδρέας Κοτσανάς τον διέκοψε λέγοντάς του: «Εδώ μιλάμε οι αρχηγοί των παρατάξεων, δεν μιλάω με αντιδημάρχους»!

Ο Ανδρέας και για τους δύο υποψηφίους ήταν «ατομική βόμβα». Εάν κάποιος από τους δύο τον δεχόταν, τότε θα έχανα όλους τους υπόλοιπους. Στο Αντίρριο μαζεύτηκαν όλοι οι σύλλογοι που είναι εναντίον του και κάλεσαν τους δύο υποψηφίους δημάρχους να ξεκαθαρίσουν εάν θα τον πάρουν μαζί τους, κάτι που έκαναν και οι δύο.»

Είναι προφανές ότι τελικά τα όσα έχει σημειώσει κατά καιρούς το ilovenafpaktos.gr για τον Ανδρέα Κοτσανά, τις απόψεις και την πρακτική του επιβεβαιώνονται στο ακέραιο.

Απλώς για την ιστορία σημειώνεται ότι μετά την αποτυχημένη του διαπραγμάτευση με τους δύο υποψήφιους ο κ. Κοτσανάς εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία προσπάθησε να ιδεολογικοποιήσει την ουδετερότητά του. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα έγραφε αν είχε πετύχει κάποια συμφωνία.

Η δήλωσή του είχε ως εξής:

«Η λογική της παράταξης μας, ο τρόπος και το ύφος που κάναμε τον προεκλογικό μας αγώνα, αλλά και η φιλοσοφία όσων συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, δεν μας επιτρέπουν να αποπειραθούμε να κατευθύνουμε τους συνδημότες μας.

Θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι μας είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι με κρίση, άνθρωποι που ξεπέρασαν την πίεση και τόλμησαν να εκφράσουν άλλη άποψη για την πόλη.

Αποφασίσαμε ομόφωνα την «κατά συνείδηση» ψήφο.

Όποιος εκ των δυο και αν εκλεγεί θα μας βρει συμμάχους στις αποφάσεις που παίρνονται για το καλό της Ναυπακτίας και σφόδρα απέναντι στις περιπτώσεις που δεν προτάσσεται το συμφέρον της Ναυπακτίας.

Υ.Γ. όταν λέμε «κατά συνείδηση», εννοούμε «κατά συνείδηση» χωρίς αστερίσκους και έμμεσες υποδείξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου