Ένταση στη Χειμάρρα – Κατεδαφίζουν σπίτια ομογενών [pics]







Προκαλεί ξανά η κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία. Ξεκίνησαν από τα ξημερώματα (31.10.2017) οι κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών στη Χειμάρρα.


Ένταση επικρατεί ξανά στη Χειμάρρα, όπου από το πρωί της Τρίτης (31.10.2017) συνεργεία ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών. Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Παρά το γεγονός ότι το διοικητικό Πρωτοδικείο της Αυλώνος διέταξε το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων, η κυβέρνηση Ράμα φαίνεται αποφασισμένη να μη σταματήσει. Και με το «κάλυμμα» του σχεδίου ανάπλασης, βάζει στο στόχαστρο τους ομογενείς.Ομογενείς με ελληνικές σημαίες στα χέρια, απέναντι από τους αστυνομικούς στη Χειμάρρα – Φωτογραφία Facebook / Himara.grΜαζί με τις ελληνικές σημαίες και οι… αμερικανικές – Φωτογραφία Facebook / Himara.grΑστυνομία… παντού στη Χειμάρρα – Φωτογραφία Facebook / Himara.grΦωτογραφία Facebook / Himara.grΦωτογραφία Facebook / Himara.grΦωτογραφία Facebook / Himara.gr
Χειμάρρα υπό πολιορκία

Από πολύ νωρίς το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και μπουλντόζες έφτασαν στην πόλη. Μια πόλη υπό πολιορκία. Πρώτα κατεδαφίστηκε ένα βενζινάδικο που ανήκει σε ομογενή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, οι άνδρες της αστυνομίας απαγόρευσαν την είσοδο οχημάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ήδη κατεδαφιστεί 8 κτίρια.

Οι κάτοικοι ανέβασαν στα social media φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.Φωτογραφία: epirus-tv-news.grΦωτογραφία: epirus-tv-news.grΦωτογραφία: epirus-tv-news.grΦωτογραφία: epirus-tv-news.gr

Εντάσεις σημειώνονται μεταξύ των αστυνομικών και των κατοίκων που προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, φωνάζουν στις αστυνομικές δυνάμεις: «Ντροπή σας είναι οι περιουσίες μας», «Μακριά! Αυτή είναι η γη μας μην την αγγίζετε». 


http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου