Η VESO MARE οδήγησε σε λουκέτο το Mondo Bowling για να φέρει μία ακόμη Πολυεθνική! – ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΟΙΚΙΟ…. 30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ




Τι συνέβη με το Mondo Bowling; Πως μία υγιής επιχείρηση της Πάτρας οδηγείται σε «λουκέτο» όταν τίποτα δεν προμήνυε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο,... αφού τα οικονομικά της στοιχεία ναι μεν παρουσίαζαν κάμψη λόγω της κρίσης, όμως δεν είχαν αρνητικό πρόσημο ώστε να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες στο «κατέβασμα των ρολών»!

Η εταιρεία ανακοίνωσε προ μερικών ημερών πως του «λουκέτου» που έγινε παρά την θέλησή της προηγήθηκε ένας πολύμηνος δικαστικός αγώνας με την διαχειρίστρια εταιρεία. Όπως είναι γνωστό η Veso Mare ανήκει σε μία πολυεθνική real estate η οποία αφού έχτισε τον χώρο, άρχισε να τον νοικιάζει ώστε να εκμεταλλεύεται τα ποσά από τα μισθώματα. Οντως η διαχειρίστρια εταιρεία λόγω της κρίσης είχε προβεί σε μειώσεις των μηνιαίων μισθωμάτων και μάλιστα η εταιρεία Mondo Bowling είχε φθάσει να πληρώνει περίπου 10.000 ευρώ μηνιαίως για το συγκεκριμένο ακίνητο. Ποσό που ούτως ή άλλως είναι μεγάλο στην εποχή της κρίσης.

Ωστόσο το συμβόλαιο έληγε και η πολυεθνική ζήτησε από το Mondo να δώσει ενοίκιο… πάνω από 30.000 ευρώ! Ήταν προφανές πως είχε μοναδικό στόχο να διώξει την πατρινή εταιρεία από τον χώρο, καίτοι είχε λάβει από αυτή μεγάλα χρηματικά ποσά στα 15 χρόνια λειτουργίας της αφού προφανώς είχε βρει … άλλον πελάτη!

Ετσι… υπερτριπλασίασε την αξίωσή της για το ενοίκιο ώστε να υλοποιήσει το σχέδιό της το οποίο δεν ήταν άλλο από συμφωνία που προφανώς είχε κάνει με πολυεθνική εταιρεία από τον χώρο πωλήσεων ηλεκτρικών ειδών (media Markt) η οποία ήθελε διακαώς να «κατέβει» στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Αλλωστε είναι γνωστό πως η Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία ακόμη και την εποχή της κρίσης… παρουσιάζει μεγάλα οικονομικά αποτελέσματα και στην χώρα μας.
Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν η Media Markt θα πληρώνει… πάνω από 30.000 ευρώ μηνιαίως για την ενοικίαση του χώρου που μέχρι και την περασμένη Δευτέρα στέγαζε το Mondo Bowling, όμως είναι βέβαιο πως η όλη διαδικασία έγινε με αυτό τον στόχο. Ουσιαστικά στον πολυχώρο Βέσο Μάρεμ, αν εξαιρέσουμε κάποια καφέ που ανήκουν σε Πατρινούς… δεν λειτουργεί πλέον καμία μεγάλη Πατρινή επιχείρηση. Το σχέδιο της πολυεθνικής Real Estate υλοποιήθηκε, και μία ακόμη αμιγώς πατρινή εταιρεία που προσέφερε δουλειά σε πατρινούς εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών της… είχε αντίκρισμα στην Πάτρα (και όχι στο εξωτερικό)… έβαλε λουκέτο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η εταιρεία Mondo Bowling μετά από 15 χρόνια δραστηριότητάς της στην Πάτρα, στον Πολυχώρο VESO MARE ανακοίνωσε την από 16 Ιανουαρίου 2017 διακοπή της λειτουργίας της. Η διακοπή έγινε παρά την θέλησή μας και μετά από πολύμηνο δικαστικό αγώνα που δώσαμε με την διαχειρίστρια εταιρεία του χώρου. Τόσο η ιδιοκτήτρια εταιρεία όσο και οι πάνω από 20 εργαζόμενοι σε αυτήν, εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες πελάτες μας και αθλητές του bowling που μας εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Και ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν ώστε και στο μέλλον να είμαστε και πάλι κοντά σας κάνοντας strike στην κρίση που τόσο πολύ έχει ριζώσει σε αυτή τη χώρα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου